Rudy Musters Gedichten

De stem van Huize Wan

Doosje 2

< terug naar overzicht.

Door het opgroeien tot een zekere hoogte voordat de dood intreedt zijn er verschillende berichten binnen gekomen waarin te lezen staat dat de mens niet altijd de waarheid heeft gesproken.

Virtuele bril op zetten, het doosje te openen.

Enige tijd staarde hij naar het doosje iets groter dan zijn hand dat op de ovale tafel lag.
Zette de virtuele bril op schoof een stoel dichterbij en ging zitten, en opende het doosje.

In het doosje zaten met zorg gekozen foto’s, instructies brieven met bevelen, een medaille van algemeen belang. Voordat hij de foto’s en instructie brieven uit het doosje haalde trok hij eerst vlees kleurige rubberhandschoenen aan om geen sporen achter te laten.

Een voor een haalde hij de foto’s en bevel brieven uit het doosje en legde ze op volgorde.
Hij had de foto’s vaak bekeken en de bevelen vaak na gesproken. Hij moest er niet aan denken dat hem iets zou ontgaan. Foto’s en bevelen zo trad hij zijn virtuele wereld binnen.


Generaal Papa

Toen generaal Papa van zijn werk thuis kwam trok hij uit het zicht van zijn zoon die aan de tafel zat zijn uniform uit en borg hem op in zijn generale kast.
Terug in de kamer stond hij daar zonder uniform voor zijn zoon die naar hem op keek en vroeg; Waar is je uniform? Generaal Papa, een eerlijke man dat dacht hij van zichzelf antwoordde; opgehangen dicht bij de bron.
Ik verkies om het niet te besmetten mijn achterdocht zit in mijn kraag, verstandig verborgen. Later als je groot bent zal je het begrijpen dan stel je ook de zelfde vraag, ‘Waar is mijn uniform?’

Je staat nu eenmaal voor een partij en daar hoort achterdocht bij. Laat je niet verleiden door de dagelijkse waan, strak van lijf en leden daar hoort een politiek leven met handige ondermaatse trapjes en gewassen handjes bij, anders vragen ze; Wat ben Jij? En laat je niet besassen, Ik zorg er voor dat mijn uniform brandschoon blijft er hangt geen fakkel aan.
De naam Huize Wan is gekozen daar het zo lek is als een schuit degene die daarmee een
oversteek wagen, vertrouwen vele organisaties niet waar zij ook vandaan komen.

Op groeien in huize Wan sterkt inzichten zoals sociale, politieke wantoestanden.
Een kuifje haar kan maar een kuifje boter kan niet. Wie wijn voor de helft aanlengt verkoopt water onder de naam wijn. Personen die tot het drinken worden aangezet en niet weten hoe water en wijn te onderscheiden zijn kunnen weer wegkruipen in de mouwen en pijpen van een gelijksoortig uniform in de kast.

Aanvallen en verdedigen, is het uniform. Er is veel terug te vinden. Tiktakken, tactische pest vormen, strategieën, oude en moderne vormen .Handboeken, hoe men ten strijden kan trekken. Zorg er altijd voor dat de tijd waarin bepaalde handelingen zijn uitgevoerd worden verkleind.
Slotzinnen altijd loskoppelen, een soort wijze bijlage waaruit je lichtelijk laat doorschijnen wat je altijd al had willen zeggen. Dit alles onder de virtuele morele paraplu het spel kan naar eigen zinnen beginnen.

Nadat hij een van zijn vele virtuele brieven had gelezen verlangde hij naar rust. Zoals hij de brieven en foto’s uit het doosje had gehaald zo legde hij ze weer terug en deed het doosje dicht, waar de naam met de hand in virtuele letters was geschreven.
De virtuele bril legde hij terug op de ovale tafel.

Andere gedichten in De stem van Huize Wan:
Doosje 3
Doosje 4
Doosje 1
Doosje 2
Doosje 5
Doosje 6
Doosje 7
© Rudy Musters
Gemaakt door Xw3b.nl gehost bij Zenid.net.