Rudy Musters Gedichten

De stem van Huize Wan

Doosje 5

< terug naar overzicht.

Welke handen werken aan het ontstaan van politieke verandering, vrijwillig of beroepsmatig.
Het betreden en te spreken over politiek het mogelijk maken een platvorm te vergroten, te betreden en te spreken hoe een verandering in vorm bij wijze van spreken besproken wordt.

Relevantie is de kater van het relatieve.
Dekt de leuze de politieke lading of is zij onderwijl in kaping. Steunen leden en aanhangers de leuze, dat nooit meer. Leden en niet leden hebben een eigen platvorm en zorgen goed voor elkaar hoe een verandering relatief relevant kan zijn.

Waarheden en leugens ineen. Als er een oorlog komt zijn de eerste slachtoffers waarheden.
Elke waarheid heeft zijn eigen klanten en liggen altijd in strijd, de leugen zullen anderen behagen
Het doosje openen kan alleen met aan een beslagen zijde
Lang duurde het voordat hij de waarheid voor leugen gebruikte om het doosje te openen.

Het vaste dieet van het reclame leger en op volle sterkte gebracht is en op strikte wijze voorbereid op alle valstrikken. Ontdek het beste, het kan niet beter het is de waarheid. Het kan niet anders. Het is nu of nooit, het menu van de dag.

De waarheid nu klinkt anders als de waarheid van toen. Hier, en nu! Brulde hij tegen zijn medewerker.
Iets later, onmiddellijk! De waarheid van toen werd in kelders gedrukt, dat waren nog eens drukkers, top relevantie. Niets werd terzijde gelegd.

Inktvingers leidden tot de val. Eenmaal in de concentratiekamp, geen brief mocht de poort uit.
Het was wachten op het bevel. Tientallen gingen per dag tegelijk.
Neergeschoten, gehangen, gewurgd wie spreekt hierover? Wie was de eerste op de lijst?
Sociaal chauvinisten verkiezen de strijd terzijde te leggen en schrijven en denken in relevante termen, de beuk erin. Door anderen erin geslagen.
De drukkers drukte in kapitale, De Waarheid. De Waarheid van toen, de Waarheid van heden. Vandaag, wat nu? Hier en daar. Niet ver van hier. Toen en nu.

De materiele waarheden worden niet altijd door feiten bevestigd, toen niet, nu niet. Voor de waarheid zijn heel wat koppen gerold, zij spreken niet meer. Het was de vijand die het spreken doorsneed. De koppen werden vermalen tot wereldpapier. De vrije hand sloeg toe, de machine reproduceert eindeloos, epigonen van de machinerie, vertel frames in elk hoofd dobbert, er was eens.

Rijk de hand, beklim de barricade van brandhout, alle heksen krijgen een brandkeuring.
Alle vaandels zullen wapperen in de rook van het ochtend gloren. De kat ziet ze rennen. Wees goed en braaf bestijg het brandende paard en zwaai met het goed gekeurde kerkelijke pastorale zwaard, op het handvat staat een inscriptie, bijt in de leugen, verscheur het uiteen plak de waarheid op ieders linker oog, als ooglap ging hij heen. De waarheid snelt met u mee, wat goden zeggen is niet zo maar algemeen het is relevantie, glanzende tranen van de krokodil zonder bril.

Handen te veel, hak er een paar af zij kunnen elders aan het werk. Kijk in elke kist en doos in politieke kamers in lage hoge en centraal zelfreizende hoofdbureaus. Als de cake begint te praten, hij praat je dubbel, niet van de lach, verdoof hem met heet water. Herhalen is het recept schrijf andermans werk na, verbouw de zin van het verhaal, hoe rood is morgen rood?

Oorlogsvelden zijn noch wit noch blauw. Op oorlogsvelden snurkt de vampier, hij vraagt om de hand van een vrouw ze reikt de maat van de handschoen elke vampier moet het met zijn tanden doen, faalt hij dan krijgt hij de rode kaart.en vertrekt naar volgende velden.
De strijd verloren opnieuw wordt het rood geboren, de kleur van de waaghals. Eenmaal in de nek gebeten en doorgesneden is er geen houwen meer aan, de vrouw op de bank ziet een andere heer. Een geweldige steek in de adelborst, hoe kan dat nou? Hij stortte neer op het veld van eer, hij had geen schild, het hing aan de muur van zijn buurvrouw waarvoor hij stond. De strijd die hem opwond kruisde al voor de deur, deftige leugens en gekookte waarheden zij waren van zeer goede kom af waarvoor de ridder zijn handen uitstak. Hij knipperde met zijn ogen tegen het licht van zijn leven en zong als een tenor, roof front blijft lid van de bond.

Andere gedichten in De stem van Huize Wan:
Doosje 3
Doosje 4
Doosje 1
Doosje 2
Doosje 5
Doosje 6
Doosje 7
© Rudy Musters
Gemaakt door Xw3b.nl gehost bij Zenid.net.