Rudy Musters Gedichten

De stem van Huize Wan

Doosje 7

< terug naar overzicht.

Er zijn heel wat neuzen die heel goed kunnen ruiken en er zijn er heel veel die moeten verteld worden wat ze zouden kunnen ruiken.
Ze ruiken geen enkele bloem. Aan welke kant hangt de geur?

Ruikers hebben uitzonderlijke kwaliteiten zij ruiken geld en worden met de grootste zorg onderhouden, ze hebben zich verzekerd, gegroepeerd in een zorgverzekering, ruikt u ook mee!
Allen met het zelfde doel, uitvoeren en dienen. De buffer is de geldmaat die nooit wordt aangegeven, het is inkoop en verkoop voor het grote huis, villa, kasteel, het
Landgoed aan geld geen gebrek Ruikers leven van miljoenen.
Hun gezondheid hangt af aan hoeveel miljoenen zij ruiken, inkopen, zien hoe de
klanten hun gekochte medicijnen de juiste werking is voor hun groeiende gezonde zelfverrijking.

In vergadering bijeen aan de ovale tafel in het midden doosje, alleen met botergeld te openen. Degene met de grootste berg zogezegd de Master
opende het doosje. Zodra het doosje opensprong klonk er een groot gejuich en gekerm. Het gejuich werd luider en luider het gekerm stierf door het gejuich een ziekelijke dood.


In de vergaderruimte werd het stil, heerlijk om te zingen en te bidden
te genieten hoe mooi het staat als de pillen zijn opgehangen
na elke rondgang, gezang, de Master staat bij ons in het midden

Neem een ouwel en oude wijn, wij bestrijden het ultieme kwaad
bid voor goede tijden, niet verzekerden mogen niet wegglijden
aan het einde gekomen regelen wij hoe het met de premie verder gaat


.
Smeer- en bakboter verhogen kennis en verhoogt de premie wederom.
Ontsnapt men aan de premie dan wordt men een gejaagd mens, Opendeur trompetters.
Premie vlaggen en heel veel kleine premie belletjes voor premie oren

Hongerige snuivers in zijdepakken en stropdassen. Kniekousen voor het vele kruipen. Een grote hoeveelheid navolgers, verklede premiejagers. Betaalde eigen risico en bijspring premie.
Van de Staat een bufferring. Wat de pil allemaal kan. Een premie circuit van vijf tot zes ton en meer dan een miljoen, net zo lang tot het bakken en smeren verder kan.

Wat verdient de Staat eraan?. Tientallen atoom explosieve onder haar vleugels. Premie plicht anders geen medicijn. Het geneesmiddel is middel zo valt men in den vreemde aan.

Huisartsen en apothekers schommelen in onevenwichtige partijen. Van merk tot merk, van zorg tot zorg, de medicijn als huismerk. PatiŽnten, vrijwillig verplicht, hangt aan een draad van zijn eigen ziekte en betaalt als keuringmeester de voorgeschreven medicijn.
In de grijze wereld van de medicijnen handel is de zorg koning. Een koning met fikse bijwerkingen, een bijwerkende koning, in dienst een in het zweet werkende kok. Elke kok werkt met honing.
De kok drukt zich fijnzinnig uit, een maaltijd van het beste voer en in een taal nooit te vergeten hoe het volk vroeger Latijn sprak.
Voorliefde voor dode talen valt samen met bijwerkingen van persoonlijke spijsvertering.
Honger naar dode talen, krachtvoer voor taalkaken, gefileerde tongen die toch al nooit meer in welke levende taal dan ook zich kunnen uiten.
Het is een medisch wonder hoe bijverschijnselen uit de medicijn is voortgekomen, een Latijnse slangenhuid in een fruitmand met een fluit die de geheime medicijn onderste boven fluit. Van tijd tot tijd gaan de manden gevuld met knollen en citroenen op transportbanden op weg naar voedselbanken.
Bespoten voedsel is voor jaren, bijverschijnselen is de trend voor volksaanwas, knollen en citroenen samen de medicijn. Bij het lezen van het recept verstijven de oogbollen.

Knollen en citroenen stijgen steeds meer en meer in prijs, de staat legt de prijzenlat, zij weten wat de mensen nodig hebben, hoe hoger de prijzen hoe hoger het ethische vermogen, hoe hoger eigenzorg, hoe wreder de zorg, ziekte en boete. Niet de zorg is het doel, de boete heiligt als middel het doel. Een ziekte ligt aan de basis van zorgverzekeraars deze handelaren kennen hun eigen ziekte niet, in de haven ligt een verkeerd schip, Zorgboete, de Zorghandelaar, Zorg zwendelaar, deze driemaster vaart van tij tot tij in het geniep, de Schipper die op bijverschijnselen vast liep

Andere gedichten in De stem van Huize Wan:
Doosje 3
Doosje 4
Doosje 1
Doosje 2
Doosje 5
Doosje 6
Doosje 7
© Rudy Musters
Gemaakt door Xw3b.nl gehost bij Zenid.net.